6 kávé különlegesség amit ismerned kell

1) Risretto – az igazi vadságot jelképezi. Espresso kávé, mely annál is kevesebb 20 ml forró vízzel készül. Tömény, erős, intenzív ízvilágot kölcsönös fogyasztójának.

2) Espresso – 7 gramm kávéőrleményből készült 25-30 ml ideális mennyiségű, erős, határozott karakterű sűrű, finom illatú kávéital

3) Hosszú kávé – vagy Caffe lungo, a kávé készítése során a kávészemek kevésbé finomra őröltek, úgy mint az espresso-nál. Cappucino-s pohárba felszolgálva, 2/3 része forró víz, 1/3 része espresso

4) Cappucino – Egy adag tökéletes minőségű espresso, forró tej és habosított tej 1/3-1/3 arányú keveredése.

5) Latte machiato – hosszú pohárban felszolgált ital, jelentése szerint foltos tej. Először elkészül egy tejhab, melyet a pohába öntve a két textúra láthatóan különválik. A tej az aljára kerül, a hab pedig a tetejére. Ekkor öntenek bele egy adag espresso-t, mely a súlyánál fogva a két réteg között foglal helyet.

6) Caffe latte – alapja egy adag espresso, majd sok-sok tej, tetején tejhabot kap. Olaszországban ne rendelj latte-t mert akkor csak egy pohár tejet kapsz 😊